Zoals je misschien wel de laatste maanden voorbij hebt zien komen was ik bezig met het creëren van een nieuw, geheim project. Ik deelde al meerdere keren via social media diverse previews. Maakte jullie alvast warm en kreeg heel veel enthousiaste reacties. En toen liep ik vast… De weken verstreken en het bleef stil. Wat eerst aanvoelde als een heel sterk concept, wat ik groots wilde neerzetten en lanceren voelde opeens niet meer goed. Of misschien beter gezegd; ik voelde me opeens niet meer goed. Ik kwam mezelf tegen en voelde me heel kwetsbaar. Terwijl ik wist dat ik voor dit project alles behalve onzekerheid en kwetsbaarheid kon gebruiken. Dat zou, voor mijn gevoel, de hele kracht en boodschap van het hele project eraf halen.

Ik legde er (onbewust) een enorme druk op en saboteerde daardoor eigenlijk mezelf en het project. Ik realiseerde me ook dat niemand (behalve ik) er wakker van zou liggen als ik zou besluiten de stekker uit het hele project te trekken. Maar zo zit ik (helaas) niet in elkaar. Als ik iets eenmaal in mijn hoofd heb ga ik ervoor. Daardoor kwam ik afgelopen tijd terecht in een vicieuze cirkel van zelfsabotage, doorpushen en leven vanuit ego. Zonder mezelf kritische vragen te stellen zoals: Waarom doe ik het? Waarom wil ik het? En maakt het me gelukkig? Eigenlijk verdween de boodschap en plezier van het hele project al voordat het gelanceerd werd.

In een maatschappij waarbij alles draait om beter, mooier en groter vergeet ik soms dat niet alles groots en meeslepend hoeft te zijn. Dat echt geluk daar ook niet in te vinden is. En met dat in mijn achterhoofd, plus het ‘do whatever makes you happy principe’ heb ik besloten om het project voorlopig op de lange baan te schuiven.

Nu zou ik het kunnen zien als falen. Maar ik zie het liever als kiezen voor wat goed voelt. Dat het misschien nu (nog) niet de juiste tijd is voor dit project, en wie weet in de toekomst wel. Dat is dan ook de boodschap die ik je mee wil geven; Je mag altijd je doelen bijstellen en doen wat op dit moment goed voelt. En als laatste: Geluk is te vinden in de kleine dingen niet in een groots en meeslepend leven, net als dat kracht te vinden is in kwetsbaarheid.

Liefs,

Alissia