Deze keer geen kijkje achter de schermen over het runnen van een webshop maar een persoonlijke blog waarin ik je meer over mijzelf en mijn visie op geluk vertel.

Misschien denk je waarom deel je een persoonlijk verhaal in de blog van een webshop? Dit doe ik omdat het van buiten misschien kan lijken alsof alles bij mij op rolletjes loopt. Ik kan je al meteen verklappen: dat is zeker niet zo!

In deze tijd lijkt geluk vooral maakbaar. Als ik dit werk doe, als ik zo veel verdien, als ik in zo’n huis woon of als ik dit bereikt ben ik gelukkig. Maar ik ben er inmiddels achter dat dat zo niet werkt. Dat het leven niet zo werkt. Terwijl ik (toen ik jonger was) wel dacht dat het zo zou werken.

Op social media zie je vaak alle succesverhalen voorbij komen. Ik ben mij ervan bewust dat ik dit ook vaak genoeg doe en laat zien wat ik wil laten zien. Dat zijn dus inderdaad de behaalde successen maar niet de huilbui of stress die er ook is. Daardoor kan het overkomen alsof je alles voor elkaar hebt. Alsof je, je ‘leven’ voor elkaar hebt. En begrijp me niet verkeerd: ik ben op dit moment heel dankbaar voor het leven wat ik leid. Maar dat wil niet altijd zeggen dat alles voor de wind gaat of altijd maar ‘makkelijk’ is.

Zoals je misschien van de week voorbij hebt zien komen heb ik van de week mijn rijbewijs gehaald. Ik heb me er vaak genoeg voor ‘geschaamd’ dat ik op mijn 26ste nog geen rijbewijs had terwijl ik er al lang mee bezig was. Totdat ik van de week – voordat ik moest afrijden – bij mezelf dacht: zo moet ik het niet zien. Het leven is geen wedstrijd of één of ander succeslijstje wat je maar moet afwerken. Iedereen leeft zijn leven in eigen tempo. En wat de één op jonge leeftijd heeft behaald wil nog niet zeggen dat degene die het later bereikt het verkeerd doet. En dat geldt niet alleen voor deze situatie maar voor het hele leven. Relaties, opleiding, werk, huizen, het maken van verre reizen noem maar op. Allemaal dingen die voor veel mensen als een pré worden gezien voor een gelukkig leven.

Maar wat als ik je vertel dat je je geluk nooit in die dingen gaat vinden? Maar dat echt gelukkig zijn alles te maken heeft met jezelf. Als je geluk buiten jezelf zoekt ga je het nooit vinden. Alles wat je namelijk gelukkig zal maken zit al in jou. En daar heb je geen Porsche, vliegticket of een knappe wederhelft voor nodig. En dat wil niet zeggen dat je het altijd kan voelen of dat het er altijd zal zijn.

Juist in de ‘ongelukkige’ periodes, kan je de meeste groei vinden. Leer je jezelf beter kennen om het vervolgens weer anders te doen of om weer terug te komen bij jezelf.

Tegenwoordig hoor je vaak: doe wat je gelukkig maakt. Maar streven naar geluk kan op die manier ook een bepaalde druk geven, want hoe weet je nu wat je gelukkig maakt? Zo heb ik vaker wel geweten wat me niet gelukkig maakte dan dat ik wist wat me wel gelukkig zou maken. Een soort omgekeerde wereld. Maar door te weten wat ik niet wilde vond ik uiteindelijk een weg in wat ik wel wilde.

Voor mij betekent geluk: Leven vanuit je intuïtie, je ware zelf. Is dit makkelijk? En gaat dit mij altijd goed af? Het antwoord daarop is: nee. Er is geen quick fix. Je leven op je eigen tempo leven is mijn advies.

Ik hoop dat dit verhaal je heeft geïnspireerd om niet altijd naar de buitenkant te kijken, het gras is echt niet altijd groener aan de overkant. Ook al lijkt dit soms wel zo, bedenk dan dat het misschien wel kunstgras is😊.

Liefs,

Alissia