Na wat stilte van onze kant is het wel weer eens tijd voor een nieuwe blog. En niet zo maar een blog: Ik heb weer een reisverslag voor jullie!

We hebben weer een onvergetelijke reis gemaakt met dit keer als bestemming: IJsland. Een land wat bij ons beide al een lange tijd op de bucketlist stond. Ook dit keer geen complete relax-ikdoeniks-vakantie maar gewoon weer een avontuurlijke reis! En omdat ik zoveel mensen heb gehoord die er ook graag een keer naartoe willen zal ik wat handige tips delen.

Wij zijn in totaal 8 dagen weggeweest en hebben alle dingen zoals een vliegticket en camperhuur zelf geregeld. In deze 8 dagen hebben we zelf de ringweg (road 1) volledig rondgereden. Tegenwoordig vlieg je met Transavia binnen 3u naar Reykjavík en zijn de tickets betaalbaar. Op internet kom je diverse sites tegen waar je allerlei soorten campers kan huren. Van een heel basic omgebouwde bestelbus (zoals wij hadden) tot een luxe grote camper met alles erop en eraan. Campsites heb je door IJsland genoeg en hoef je niet perse van te voren vast te leggen. Let wel op dat het seizoen loopt tot halverwege september en dat daarna t/m mei veel campsites gesloten zullen zijn. Ik zal je sowieso aanraden als je gaat kamperen dit in het hoogseizoen te doen omdat het anders gewoon veel te koud is.

IJsland is wel een prijzig land. Als je de volledige reis in hotels wilt slapen moet je een flinke portomonee meenemen. Ook excursies en eten (vooral in restaurants) is erg duur. Daarom had ik in Nederland een voedselpakket samengesteld zodat we alleen de hoognodige boodschappen zoals groente, fruit en brood etc. hoefden te halen. Dit vergt even wat voorbereiding maar daar profiteer je zeker van.

Wat ook even wat extra aandacht verdient is de kleding die je meeneemt. Het enige advies wat ik je daarvoor wil geven: ga voor praktisch! IJsland is sowieso een praktisch land en alles is gemaakt om te overleven in ruige omstandigheden. Ik weet dan ook zeker dat ik de enige was die op een gegeven moment rondliep in een tijgerbroekkie. Maar buiten dat had ik ook m’n anwb wandelschoenen en waterafstotend broek bij mij hoor!
Kamperen had ik eigenlijk nooit echt gedaan, en dat was dan ook echt wel een belevenis waarbij je soms ook wel je (hygiënische) principes overboord gooit.

Maargoed, ik zal echt iedereen aanraden om deze reis ooit een keer te maken. De natuur is adembenemend mooi het landschap magisch en de omgeving verandert elke 10 minuten.
Zoals ik al eerder vertelde hebben wij dus de volledige ringroad gereden binnen 8 dagen. Dit is ook wel zeker de tijd die je ervoor nodig hebt. Maar in die 8 dagen kan je dan ook wel het hele land zien. Wat me het meeste bij zal blijven zijn de adembenemende landschappen en de ongereptheid van dit land. Eindeloos rijden zonder iemand tegen te komen. Volledige stilte. De aparte zwavelgeur. Maar ook de ontelbare watervallen die we hebben gezien. De geisers die omhoog spoten. De nachten met keiharde wind en regen en de volgende dag zon. De gletsjer en het meer met grote brokken ijs. De zwarte stranden met dreigende wolken. De vulkanen die het landschap vullen. En de regenbogen die niet op 1 hand te tellen zijn.

Echt een -one of a kind- land. Een land dat je doet beseffen dat het leven magisch is en dat je leeft in het NU. We hebben weer genoeg nieuwe inspiratie opgedaan en hebben zin om weer aan de slag te gaan!

We zijn inmiddels druk bezig met ons verdiepen in de SEO en daarmee dus de vindbaarheid op Google. Zodat we niet alleen door jullie gevonden worden maar straks ook door de rest van Nederland! En mocht je ons willen helpen om meer aandacht te krijgen voor onze webshop, delen mag altijd 😉!

The Treasurehunters